Τι χρειαζόμαστε:
- 1 ποτήρι νερού ροδέλες πράσου
- 1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1/2 ποτήρι νερού αραβοσιτέλαιο
- 1 ποτήρι νερού φέτα θρυμματισμένη
- 1 ποτήρι νερού κασέρι τριμμένο
- 1 κουταλιά γεμάτη άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι νερού φαρίναπ
- 3 αβγά
- πιπέρι
- 2 γιαούρτια 2% λιπαρά
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
Στα γρήγορα
Πως το κάνουμε:
- Σε ζεματιστό νερό ρίχνουμε αλάτι και τα πράσα για 10 λεπτά.
- Τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
- Με σύρμα χτυπάμε αβγά και λάδι (και τα 2 είδη).
- Προσθέτουμε και τα γιαούρτια να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συνεχίζουμε με πράσο, κρεμμύδι, άνηθο, τυριά, πιπέρι.
- Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο βαθύ πυρέξ.
- Ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 45′ ή ανάλογα το φούρνο, να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για πράσο, βάλτε σπανάκι ή και κομματάκια κοτόπουλου..και ότι άλλο νομίζετε πως ταιριάζει.
Καλή Απόλαυση!