Συστατικά:
· 500 γρ αλεύρι
· 40 γρ μαγιά μπίρας
· 300 ml χλιαρό νερό
· Λίγο αλάτι
· 6 κουταλιές ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε το αλεύρι σε μια λεκάνη ή σε μια επιφάνια εργασίας σε σχήμα σιντριβανιού. Ρίξτε στο κέντρο τη μαγιά και διαλύστε τη σε λίγο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και το λάδι και ξεκινήστε τα ανακατεύετε τα υλικά από το κέντρο ρίχνοντας λίγο λίγο το χλιαρό νερό -ίσως με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Η ποσότητα του νερού διαφοροποιείται από φορά σε φορά, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, ώστε το ζυμάρι να είναι μαλακό μεν, αλλά ταυτόχρονα να είναι ελαστικό και να ξεκολλά από τα χέρια. Πλάστε το ζυμάρι σε σχήμα μπαλίτσας, πασπαλίστε το με αλεύρι και αφήστε το να φουσκώσει σε θερμό μέρος για 2 περίπου ώρες ή ώσπου να διπλασιαστεί ο όγκος του. Έπειτα, το χωρίζετε σε περίπου 4 μπάλες και ανοίγετε την καθεμιά σε ένα λεπτό στρώμα ή στο πάχος που επιθυμείτε. Τοποθετήστε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα ή σε ένα ταψί και προσθέσετε τα υλικά που έχετε διαλέξει πάνω στο ανοιγμένο ζυμάρι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (230 ° C) για 20 -30 λεπτά.
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022