ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

STEAK TARTARE

STEAK TARTARE

Ταρταρ steak μοσχαρι

Συστατικά

  • 150 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο (χρησιμποιούμε το κέντρο του φιλέτου)
  • 30 γρ. αγγουράκι τουρσί και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 30 γρ. κάππαρη ξαρμυρισμένη και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 30 γρ. κρεμμύδι κόκκινο ξερό, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 30 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. Worcestershire sauce
  • 5 σταγόνες ταμπάσκο
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 1 κρόκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε σε κύβους (0,3×0,3 χιλ.) το φιλέτο (αφού έχουμε βγάλει τις ίνες με ένα κοφτερό μαχαίρι), προσέχοντας να μην το διαλύσουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε πάρα πολύ καλά την κάππαρη, το αγγουράκι και τα κρεμμύδια και, με μια πετσέτα, τα στύβουμε πάρα πολύ καλά ώστε να φύγουν όλα τα ζουμιά τους.
  • Έπειτα αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το κρέας και αφήνουμε σε ένα μπολ, σκεπασμένο με μια μεμβράνη μέσα στο ψυγείο για μισή ώρα, έτσι ώστε να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις τους.
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα πιάτο και πάνω του τοποθετούμε προσεκτικά τον κρόκο.
  • Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό, κρεμμύδι, κάπαρη.

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date:
Tags: