ΓΕΥΡΣΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΦΩΛΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
1 πακετο ριγγατονι
1 κρεμα γαλακτος
1 καρότο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ πελτε
1 κυβο βοδινο
1 mix τυριων για πιτσα 200-300 γρ
150 γρ κασερι κομμενο μπαστουνακια
Σοτάρετε με λίγο λάδι το μοσχαρίσιο κιμά μέχρι να ροδίσει ελαφρά αλλά όχι τραγανό και μετά αφαιρέστε από την κατσαρόλα. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με τα καρότα και μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν πολύ τρυφερά. Προσθέστε το κιμά ξανά στην κατσαρόλα και ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας, το ζωμό βοδινού και την κρέμα. Αφήστε να σιγοβράσουν, να φύγουν τα υγρα ενώ ετοιμάζετε τα ζυμαρικά.Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2-3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε καλά. Περιχύστε με παλάμη αν θέλετε μια έξτρα τυρόπιτα. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί αποσπώμενο 20 εκ και βαζουμε τα ριγκατόνι, κάθετα, μέσα στο ταψί. Σύρετε τα μπαστουνάκια κασεριου στο μισό (ή όλο) από τα ριγκατόνι. Γεμίστε τα ριγκατόνι με τη σάλτσα κρέατος, φροντίζοντας να μπει σε όλες τις τρύπες.Απλώστε το mix τυριων και ψήστε για 30 λεπτά στο φούρνο, ή μέχρι το τυρί να ροδίσει και να γίνει τραγανό.Αφήστε το να κρυώσει για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε σε φέτες .
Καλή Απόλαυση!