ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ALA POLITA

ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ ALA POLITA

Υλικά
· 6τμχ αγγινάρες
· 2τμχ καρότα
· 2τμχ φρ κρεμμύδι
· 80γρ κρεμμύδι
· 250γρ πατάτες
· 60γρ αρακάς
· 2τμχ λεμόνι
· Άνηθος
· Ελαιόλαδο
· Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγγινάρες αφήνοντας λίγο απο το κοτσάνι τους, αφαιρούμε γύρο απο την ρίζα τα σκληρά φύλλα της αγγινάρας και τέλος αφαιρούμε το χνούδι. Τις περνάμε απο λεμόνι και τις ρίχνουμε σε διάλυμα απο αλεύρι, νερό και χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Xοντροκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε καρέ τα φρέσκα κρεμμύδια. Κάνουμε παριζιέν τα καρότα και τις πατάτες. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φρ κρεμμύδια, το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα και τις πατάτες και τα αφήνουμε να μαραθούν. Πουδράρουμε με αλεύρι και ρίχνουμε νερό. Σε χαμηλή κατσαρόλα τοποθετούμε τις αγγινάρες ανάποδα με το κoτσάνι προς τα πάνω, προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, χυμό λεμονιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βράζοτμε για περίπου 20-25 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για άλλα 10λεπτά, διορθώνουμε τα καρυκεύματα, πουδράρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

 

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date: