Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Για τη συνοδευτική σάλτσα:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7-8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, βάλτε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 20 x 30 εκατοστά.Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το ζαμπόν η πεπερόνι, τις πιπεριές και τα τριμμένα τυριά τα μανιτάρια και τυλίξτε κάθε φύλλο σε ρολό. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και χαράξτε τη με το μαχαίρι σε 3-4 σημεία διαγώνια.Ρίξτε λίγο τριμμένο τυρί από επάνω.Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για 25-30 λεπτά. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίστε με το μαϊντανό πριν τα σερβίρετε.Ανακατέψτε τα υλικά για τη συνοδευτική σάλτσα και σερβίρετε με τα ψημένα stromboli.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022