ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Stromboli (ιταλικά γεμιστά ρολά πίτσας)

Stromboli (ιταλικά γεμιστά ρολά πίτσας)

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • ½ φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 300 ml νερό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ.  ζαμπόν γαλοπούλα η πεπερόνι
  • 150-200 γρ. τριμμένο τυρί για πιτσα
  •  2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  •  1 αυγό
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Για τη συνοδευτική σάλτσα:

  •  2 ντομάτες τριμμένες
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  •   λίγο αλάτι
  •  ½ κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7-8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, βάλτε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 20 x 30 εκατοστά.Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το ζαμπόν η πεπερόνι,  τις πιπεριές και τα τριμμένα τυριά τα μανιτάρια και τυλίξτε κάθε φύλλο σε ρολό. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και χαράξτε τη με το μαχαίρι σε 3-4 σημεία διαγώνια.Ρίξτε λίγο τριμμένο τυρί από επάνω.Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για 25-30 λεπτά. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίστε με το μαϊντανό πριν τα σερβίρετε.Ανακατέψτε τα υλικά για τη συνοδευτική σάλτσα και σερβίρετε με τα ψημένα stromboli.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Category:
Date:
Tags: