Υλικά
6-8 γαρίδες με κέλυφος
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
½ lime η λεμονί
½ αντζούγια η κομματάκια μπέικον σε τετραγωνάκια
1 κολοκύθι ροδέλες
250 γρ σπαγγέτι
2-3 φυλλαράκια βασιλικού
1 mozarella burrata η flakes παρμεζάνα
Καθαρίζουμε τις γαρίδες και με ένα μικρό μαχαιράκι βγάζουμε και το εντεράκι από τη ράχη.Κόβουμε σε κυβάκια και ρίχνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο λίγο αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε με το χυμό από ½ lime η λεμόνι και το αφήνουμε στην άκρη.Κόβουμε σε ροδέλες το κολοκύθι και σε ένα τηγάνι βάζουμε μίση αντζούγια για άρωμα και λίγο λαδι και ρίχνουμε και τα κολοκύθια να τσιαγαριστούν για λιγο, εντωμεταξύ έχουμε βάλει το νερό να βράζει για τα μακαρόνια και με μια κουτάλα παίρνουμε νερό και ρίχνουμε στα κολοκύθια μία φορά.Αφού λίγο βράζουν τα ρίχνουμε όλα μέσα στο μπλέντερ και τα κάνουμε κρέμα. Βγάζουμε τα μακαρόνια μετά από 7 λεπτά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο βασιλικό και λίγο νερό από τη κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Από επάνω ρίχνουμε τη κρεμά κολοκυθιού και ανακατεύουμε.Σε ένα πιάτο βάζουμε τα μακαρόνια σκίζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση με ένα μαχαίρι, με ένα κουτάλι παίρνουμε το εσωτερικό της και το βάζουμε από επάνω μετά τις μαριναρισμένες γαρίδες .
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022