ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Snickers cake σοκολάτας ατμού

Snickers cake σοκολάτας ατμού

Υλικά

½ κούπα ζαχαρούχο γάλα

50 γρ ηλιέλαιο

40 γρ άχνη ζάχαρη

140 γρ αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο

40 γρ κακάο

1 κ.σ baking powder

½ κ.σ μαγειρική σόδα

½ κούπα γάλα

1 κ.σ απόσταγμα βανίλιας

½ κούπα ζάχαρη

1 κούπα γάλα

1 πρέζα αλάτι

1 κ.σ κορν φλαουερ

1 κ.σ νερό

1 κ.σ βούτυρο

½ κούπα φιστίκι

Σε ένα μπόλ βάζουμε το ζαχαρούχο το ηλιέλαιο και την αχνή ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι,κακάο, baking powder, μαγειρική σόδα.Ρίχνουμε το μισό γάλα και ανακατεύουμε καλά και μετά από λίγο το άλλο μισό ώστε να γίνει ένα λείο μειγμα.Τέλος ρίχνουμε το απόσταγμα βανίλιας και ανακατεύουμε για τελευταία φορα.Λαδώνουμε λίγο ένα πυρέξ η ταψάκι 18 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μια μεταλλική βάση κάτω .Κλείνουμε το καπάκι και για 5 λεπτά ζεσταίνουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε στη βάση το ταψάκι ,κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά, για να ελέγξουμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του cake.Mπορούμε και στο φούρνο στους 160 για 25-35 λεπτά.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει και να γίνει καραμελα.Για να ανακατέψουμε χρησιμοποιούμε σπάτουλα σιλικόνης.Ρίχνουμε το καυτό γάλα σταδιακά και ανακατεύουμε γρήγορα .Το μείγμα θα αφρίσει μη σας τρομάξει με γρήγορο ανακάτεμα θα πέσει,όταν λιώσει ρίχνουμε και τη τελευταία ποσότητα από το γάλα και ανακατεύουμε τότε ρίχνουμε το αλάτι και το κορν φλαουερ λιωμένο σε νερο.Μαγειρεύουμε για 2 λεπτα,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να δέσει λίγο το μείγμα (θα γίνει λίγο πιο πηκτό)τότε ρίχνουμε τα φιστίκια και μαγειρεύουμε για αλλά 2 λεπτα.Τρυπάμε το cake με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε από επάνω το μείγμα ,το απλώνουμε παντού και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.

Καλή Απόλαυση!

 

Category:
Date:
Tags: