Υλικά
Βάζουμε σε ένα μπόλ τη πραλίνα φουντουκιού και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ. Μετά προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και αφού ομογενοποιηθεί προσθέτουμε σταδιακά το κοσκινισμένο αλεύρι. Όταν γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα ,βουτυρώνουμε καλά ένα γυάλινο ταψί 15 εκ η στρογγυλό 20εκ και βάζουμε και λαδόκολλα για να μπορέσουμε να το βγαλουμε.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 για 20-30 λεπτα.Αφήνουμε να κρυώσει αφαιρούμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας και αφού κόψουμε σε κομμάτια σερβίρουμε με παγωτό και σιρόπι σοκολάτας.
Extra tip: Γρήγορο παγωτό βανίλια 3 υλικών
Χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5΄ λεπτά τη σαντιγί μέχρι να σφίξει και μετά προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το εβαπορέ ,προσοχή θα αραιώσει και πιτσιλήσει για αυτό το μίξερ να είναι σε χαμηλότερη ταχυτητα.Μετά προσθέτουμε τη βανιλια.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα και μετά το ξαναχτυπαμε.Τελος το βάζουμε κατάψυξη.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022