Υλικά (για 2 άτομα)
2 φιλέτα ή κόντρα ή μπριζόλες ή ribeye
2 κ.σ. μουστάρδα με σπόρους
1 κ.σ. ολόκληρους σπόρους άσπρου πιπεριού σπασμένους
2 κ.σ. ολόκληρους σπόρους κόκκινου πιπεριού σπασμένους
3 μεγάλα κλωναράκια μαϊντανού, τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες
20 γρ. βούτυρο λιωμένο
αλάτι
Για το συνοδευτικό
300 γρ. φασολάκια στρογγυλά
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
χοντρό αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
4 ντοματίνια, πλυμένα και κομμένα στα δύο
Προθερμαίνετε το grill στο τέρμα του (250-280 βαθμούς C)
Ετοιμάζετε την κρούστα και το κρέας σε μπολ αναμιγνύετε το λιωμένο βούτυρο, τα πιπέρια, τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε καλά το λάδι και ψήνετε το κρέας (2-2,5 λεπτά την κάθε πλευρά για rare, 3,5 λεπτά αντίστοιχα για medium rare ή παραπάνω αν το θέλετε περισσότερο ψημένο). Τα μεταφέρετε σε ζεστό πιάτο, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
Για τα φασολάκια:
Πετάξτε το λάδι από το τηγάνι, σκουπίστε το με χαρτί και βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί. Προσθέστε το κρεμμύδι και σωτάρετε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά να μαραθεί το κρεμμύδι (χωρίς να πάρει χρώμα). Προσθέστε τα φασολάκια και σωτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά στο εσωτερικό τους, αλλά χωρίς να παραμαγειρευτούν.
Σημείωση: Tα φασολάκια πρέπει να παραμείνουν πράσινα στο αρχικό τους χρώμα και ενώ είναι ψημένα, να είναι τραγανά, όχι μαλακά.Kάνετε μια στρώση με την κρέμα μουστάρδας-πιπεριών πάνω στα κομμάτια του κρέατος. Τα βάζετε για 1 λεπτό στο προθερμασμένο grill (πάνω σχάρα του φούρνου).
Σερβίρισμα: Tοποθετείτε σε ζεστά πιάτα το κρέας με τα φασολάκια στο πλάι. Ρίχνετε στα φασολάκια λίγο χοντρό αλάτι. Γαρνίρετε κάθε πιάτο με 2 μισά ντοματίνια και σπασμένα πιπέρια.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022