Υλικά
Βάζουμε τα μπισκότα σε μπλέντερ και τα κάνουμε τριμμα.Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε μεσα.Παίρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 18-20 εκ. Τη πατάμε με το κουτάλι έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα ομοιόμορφο πατο.Τη βάζουμε στο ψυγειο.Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τη σκόνη ζελατίνης και ρίχνουμε 2 κ.σ νερό για να διαλυθει.Σε ένα κατσαρόλι ρίχνουμε το κόρν φλάουερ και τους κρόκους αυγών, κατόπιν βάζουμε το βούτυρο ,τη βανίλια και το γαλα.Ανακατεύουμε καλά με φουε και το τοποθετούμε στη φωτια.Ανακατεύουμε συνεχεία μέχρι να ζεσταθεί.Δε θέλουμε να μας σφίξει πολύ ,αλλα να είναι λιγο σφθκτή.Στο τελος ρίχνουμε και τη ζελατίνη με το νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα .Ρίχνουμε λίγο μείγμα στη φόρμα ,και κόβουμε τους πάτους από τα μπουκάλια (2 δάκτυλα από το τελείωμα του μπουκαλιού) τοποθετούμε διαδοχικά στη φόρμα και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες . Κόβουμε σε κυβάκια τα φρούτα και λίγα κομμάτια τα κάνουμε και πουρέ με το μούλτι.Καίμε την άκρη από ένα συνδετήρα και τη βάζουμε στο μπουκάλι για να μπορέσουμε να τα τραβήξουμε . . Με ένα κουτάλι ρίχνουμε διαδοχικά λίγο πουρέ και από επάνω κομματάκια φρούτου.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022