Cake mousse σοκολάτας
Cake mousse σοκολάτας
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με αυγοδάρτη το κόρν φλάουρ και το κακάο. Αφού γίνει ένα μείγμα ρίχνουμε το γάλα και το ομογενοποιούμε . Κρατάμε μια σήτα πάνω από μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το μείγμα για να βγει λειο.Βραζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με μια μαριζ συνέχεια ,κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει .Μετά ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και το αλάτι.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.Ρίχνουμε τη σοκολάτα και αφού λειώσει θα αλλάξει το χρώμα σε πιο σκούρο.Τελευταία ρίχνουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες.Αδειάζουμε σε τετράγωνη(15εκ.) η στρογγυλή (20εκ.) φόρμα αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολα.Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 8 ώρες η όλο το βραδυ.Το αφαιρούμε από τη φόρμα τουμπάροντας το σε ένα δίσκο και πασπαλίζουμε με κακάο.Ιδανικά για να μη χαλάσει είναι να κάψουμε λίγο το μαχαίρι που θα το κόψουμε.
Καλή Απόλαυση!
March 23, 2022