Υλικά
Μερίδες: 2
200 γρ bucatini
4 κρόκοι αυγών ελευθέρας βοσκής
100 γρ guanciale
50 gr Pecorino Romano Ιταλίας
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μπολ τοποθετούμε τους κρόκους των αυγών μαζί με 4 κουταλιές πεκορίνο και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αποκτήσουμε μία ομοιόμορφη και απαλή κρέμα.Κόβουμε το guanciale σε μικρές λωρίδες διαμέτρου μισού εκατοστού.Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το guanciale σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει όλο το λίπος του και να γίνει τραγανό.Το guanciale αποτελείται στο μεγαλύτερο μέρος του από λίπος, το οποίο λιωμένο αποτελεί την λιπαρή ουσία που χρειαζόμαστε για την αυθεντική συνταγή για Bucatini Καρμπονάρα με Guanciale.Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα μισά κομμάτια από το guanciale σε ένα πιάτο για να το χρησιμοποιήσουμε στο σερβίρισμα.Παράλληλα, βράζουμε τα bucatini σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού για να παραμείνουν al dente.Μόλις είναι έτοιμα τα προσθέτουμε με μία λαβίδα στο τηγάνι με το guanciale και το λίπος του, προσθέτουμε μία μεγάλη κουτάλα της σούπας ζεστό νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.Αφαιρούμε το τηγάνι από την εστία, προσθέτουμε την κρέμα των αυγών, επιπλέον 2 κουταλιές τυρί, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.Σερβίρουμε τα bucatini καρμπονάρα με guanciale μαζί με λίγο επιπλέον Pecorino Romano και το υπόλοιπο guanciale από πάνω.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022