Υλικά
Για το φύλλο
· 250γρ Αλεύρι
· 15μλ Ελαιόλαδο
· Κ.π. Αλάτι, Νερό
· 5μλ ξίδι
Για τη γέμιση
· 1κιλό Διάφορα χορταρικά ( σπανάκι, καυκαλήθρες, σέσκουλα)
· 150γρ Κρεμμύδι φρέσκο
· 100γρ ελαιόλαδο
· 50γρ Μάραθος
Για το χυλό :
· 100γρ Καλαμποκάλευρο
· Κ.π. νερό
Πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε όλα τα χορταρικά. Τα στραγγίζουμε,
αλατίζουμε, τα στίβουμε καλά και τα ανακατεύουμε με το λάδι.
Έπειτα σχηματίζουμε μια ζύμη με το αλεύρι, το λάδι, το νερό και το ξύδι, και
ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και προσθέτουμε
τα χορταρικά.
Φτιάχνουμε ένα χυλό με το καλαμποκάλευρο και νερό, καλύπτουμε την επιφάνεια
των χορταρικών, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
περίπου μια ώρα.
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022