Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής
1 μεγάλο κεφάλι ψαριού ή 1,5-2 κιλά ψάρι για σούπα
4 καρότα
4 κολοκύθια
4 πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 ντομάτα
1 φύλλο δάφνης
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ ρύζι γλασέ
1/2 κ.γ. κουρκουμά
4 κλωνάρια σέλινο
λίγο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε το κεφάλι του ψαριού και καθαρισμένες τις πατάτες, τα καρότα και τα κολοκύθια.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, το χαράσσουμε στα 4 και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα. Από πάνω προσθέτουμε τα κλωνάρια του σέλινου και του μαϊντανού.
Κόβουμε τη ντομάτα στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι της και τη προσθέτουμε και αυτή στη ψαρόσουπα.
Στο τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη δάφνη, λίγο αλάτι και μερικούς κόκκους πιπεριού.Ρυθμίζουμε την εστία σε δυνατή θερμοκρασία και βράζουμε το ψάρι για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα τρυπάμε την πατάτα και τα καρότα με ένα πιρούνι.
Αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα το ψάρι και τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα.
Σουρώνουμε με λεπτή σίτα τον ζωμό για την Ψαρόσουπα Αυγολέμονο σε μία καθαρή κατσαρόλα.
Βράζουμε μέχρι να κατέβει λίγο ο ζωμός και να έχουμε 2-2,5 λίτρα, ανάλογα με το πόσο αραιή ή πηχτή θέλουμε τη ψαρόσουπα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κουρκουμά μαζί με το ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά.
Μόλις το ρύζι έχει μαλακώσει και είναι έτοιμο αφαιρούμε τη ψαρόσουπα από την εστία και προχωράμε με το αυγολέμονο.
Στίβουμε 2 λεμόνια και προσθέτουμε τον χυμό του σε έναν πολυκόφτη multi μαζί με 2 αυγά. Χτυπάμε καλά για να γίνει μία ωραία κρέμα και την αδειάζουμε στη σούπα μας.
Ανακινούμε αμέσως τη ψαρόσουπα αυγολέμονο και την επαναφέρουμε για λίγο στην εστία για να πάρει μία βράση.
Tip: αν θέλουμε πιο πηχτό αποτέλεσμα μπορούμε όταν χτυπάμε τα αυγά με τον χυμό λεμονιού να προσθέσουμε και 1 κ.σ. κορν φλάουρ.
Μόλις δέσει η ψαρόσουπα αυγολέμονο τη σερβίρουμε και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε λίγα λαχανικά και κομμάτια από το ψάρι.
Καλη Απολαυση!
February 27, 2022