Φαγκρί στο φούρνο ψητό με γαργαλιστική βινεγκρέτ λεμονομουσταρδένια….μιαμ…μιαμ…μιαμ…!!!
Το ψαράκι δεν έχει να κάνει, διαλέχτε ένα μεγάλο ψάρι που να σας αρέσει.
Μπήκε σε λαδόκολλα αφού πρώτα αλατοπιπερώθηκε, βάλαμε την σχετική ριγανούλα και σκορδάκι ψιλοκομμένο και ελαιόλαδο, το αλείψαμε παντού και όλο μαζί με τα λαδάκια στο ταψάκι για ένα τέταρτο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Δεν το πείραξα καθόλου και το έβγαλα από το φούρνο σε 15 λεπτά. Αν διαλέξετε βέβαια πιο χονδρό ψαράκι, θα το ελέγξετε αν ψήθηκε.
Σάλτσα μουστάρδα-λεμόνι
1 κρόκος αβγού
1 κ. σ. μουστάρδα (προτιμάμε με κόκκους)
1 πρέζα αλάτι (με ρέγουλα, δοκιμάστε το)
χυμός μισου λεμονιού
3/4 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ολα μαζί με ένα μιξεράκι ή στο μούλτι μέσα σε ένα βαζάκι να χτυπηθούν πολύ καλά και να ενσωματωθούν τα υλικά.
Περιχύνουμε πάνω από το ψαράκι μας ή σε βραστά λαχανικά, πάει τέλεια και σε αγκιναρούλες αυτή τη σαλτσούλα και γενικότερα σαλάτες.
Καλη Απολαυση!
February 27, 2022