Υλικά
Βγάζουμε τη πέτσα από το σολωμό ,του ρίχνουμε λεμονί αλάτι πιπέρι και σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κουταλιά λάδι . Τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα και από τις 2 πλευρες.Στρωνουμε 4 φέτες ,το θυμάρι , το σολωμό και ένα κομμάτι βούτυρο και τυλιγουμε.Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ λαδί ,τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να ψιλοκάψουν οι πιπεριές(να μαλακώσουν).Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και αυτά μέσα στο τηγανι,αλατοπιπερώνουμε .Βάζουμε και τους δυο τυλιγμένους σολομούς και ρίχνουμε ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο(σε 500 ml χλιαρού νερού διαλύουμε ½ κύβο ζωμού κοτόπουλο) και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα ,το σκόρδο ,το λεμόνι και τον άνηθο και ανακατεύουμε.Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε όλο το μείγμα και το κάνουμε ρολό.Κοβουμε σε κομμάτια 3 δάκτυλων και πιέζουμε λίγο προς τα κάτω για να μικρύνουν.Βάζουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και αλείφουμε με λίγο λαδί και βάζουμε τα ρολά .Ψήνουμε στους 170 για 17 λεπτά για να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022