Υλικά
1 γεμάτη κ.γ. baking powder
200 ml Ελαιόλαδο
200 γιαούρτι
400 ml Νερό
250 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 αυγό
Σουσάμι
Αλάτι & Πιπέρι
Ελαιόλαδο για το ταψί
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι Schär Mix B με το baking powder. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αυγό και το μισό νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο νερό μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
Σημείωση: Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το νερό ή να χρειαστεί λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τα τυριά και αλατίζουμε ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τυριά μας. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.Λαδώνουμε καλά ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε ομοιόμορφα τον χυλό μας. Λαδώνουμε την επιφάνεια της τυρόπιτας με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 1 ώρα, στις αντιστάσεις.Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022