Τάρτα με ροδάκινα κομπόστα σε 20 λεπτά
Τάρτα με ροδάκινα κομπόστα σε 20 λεπτά
Υλικά
485 γρ ροδάκινα κομπόστα
1½ lime
800 γρ ζαχαρουχο γάλα
200 γρ τυρί κρεμά
24 γρ σκόνη ζελατίνης
400 γρ. Μπισκότα της αρέσκειας μας θρυμματισμένα(αμύγδαλου)
200-250 γρ. Λιωμένο βούτυρο
Βάζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα διαλύουμε να γίνουν σκόνη. Μετά τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το λιωμένο βουτυρο.Παιρνουμε το μείγμα και το στρώνουμε σε μια ταρτιέρα (20εκ.) και τη βάζουμε ψυγείο. Από τη κονσέρβα της κομπόστας βγάζουμε τη μίση ποσότητα και ρίχνουμε ½ lime και την υπόλοιπη μαζί με το σιρόπι τη ρίχνουμε στο μίξερ με το γάλα και 1 lime και το τυρί κρέμα και τα ομογενοποιούμε .Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε τη ζελατίνη σκόνη και ρίχνουμε 2 κ.σ νερό και τη διαλύουμε ,μετά τη ρίχνουμε και αυτή μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε για λίγο(5-6δευτερολεπτα).Βγάζουμε τη ταρτιέρα από το ψυγείο και ρίχνουμε το μείγμα μεσά ,τη βάζουμε στο ψυγείο να δέσει για 2-3 ωρες.Εχουμε κόψει σε οριζόντιες φέτες το υπόλοιπο από τη κομπόστα η σε κυβάκια και αφού έχει δέσει στολίζουμε τη τάρτα μας όπως μας αρέσει.
Καλή Απόλαυση!
March 18, 2022