ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα

Τάρτα λεμόνι με μαρέγκα

Υλικά

Για τη Ζύμη

300 γρ. αλεύρι
60 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
150 γρ. κρύο βούτυρο
1 αυγό
2 κουταλιές νερό (αν χρειαστεί)

 

Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατέψτε καλά, προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε με τα χέρια για πολύ λίγο, απλά να ενσωματωθεί καλά το βούτυρο με το αλεύρι. Προσθέστε το αβγό και συνεχίστε να ζυμώνετε (οχι πολύ ώρα) μέχρι να έχετε μια ωραία ζύμη. Αν χρειαστεί νερό, προσθέστε λίγο, (είναι ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το αβγό) Τυλίξτε τη ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπουΒγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, (για πιο ευκολία ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα) με αυτό το τρόπο θα μπορείτε εύκολα να τη μεταφέρετε, και απλά να την αναποδογυρίσετε πάνω στη φόρμα

Καλύψτε όλη τη φόρμα, κόψτε ότι περισσεύει γύρω, γύρω και με ένα πιρούνι τρυπήστε παντού τη ζύμη για να αποφύγουμε να φουσκώσει στο ψήσιμο, ψήστε τη τάρτα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
*Όταν έχετε καλύψει τη φόρμα, πατήστε με τα δάκτυλά σας τα τοιχώματα μέχρι να ανέβει η ζύμη 1 εκ. περίπου πάνω από τη φόρμα, γιατί με το ψήσιμο η ζύμη μαζεύεται, οπότε όταν θα ψηθεί θα είναι ακριβώς στο ύψος της φόρμας και όχι μικρότερη.

Για τη Κρέμα
1 1/2 κούπα νερό
200 γρ. ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
80 γρ. κόρν φλάουρ
60 γρ. βούτυρο
Ξύσμα από 2 λεμόνια
3 κρόκοι αυγών

Για τη Μαρέγκα
3 ασπράδια αυγών
100 γρ. ζάχαρη
1/2 κ. γ. χυμό λεμονιού

Πρώτα ετοιμάστε τη ζύμη τάρτας, αφήστε την ώση ώρα χρειάζεται στο ψυγείο και έπειτα ψήστε την και αφήστε τη να κρυώσει.Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, βάλτε το νερό με τη ζάχαρη σε δυνατή θερμοκρασία, ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι, ώσπου να βράσει.Διαλύστε το κόρν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού.Μόλις βράσει το νερό με τη ζάχαρη, βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε το κόρν φλάουρ, ανακατεύοντας συνεχώς.Βάλτε το ξανά στη φωτιά, χαμηλώστε την και προσθέστε μέσα το βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατέψτε καλά.Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους καλά και προσθέστε σιγά, σιγά 3-4 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα (για να αποφύγουμε μην ψηθεί το αβγό μέσα στη κρέμα)Και αμέσως προσθέστε το αβγό μέσα στην κρέμα, ανακατέψτε για 2 λεπτά και βγάλτε από τη φωτιά.Αφήστε το να κρυώσει.Προσθέστε τη κρέμα, μέσα στη ψημένη τάρτα και στρώστε την καλά με μια σπάτουλα.Χτυπήστε τα ασπράδια στο μίξερ για 2-3 λεπτά, όταν αρχίσει να φουσκώσει, προσθέστε σταδιακά όλη τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού, μετά χτυπήστε άλλα 3 λεπτά μέχρι να έχετε μια σφικτή μαρέγκα.Απλώστε όλη τη μαρέγκα πάνω στη τάρτα και κάντε ακανόνιστα σχέδια, ανασηκώνοντας τη μαρέγκα από εδώ και από εκεί (δεν έχει σημασία, αφήστε τη φαντασία σας να κάνει βουναλάκια)Προθερμαίνετε το γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς, βάλτε τη τάρτα στο ψιλό σκαλί του φούρνου για 3 εώς 5 λεπτά (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος, καλύτερα να το ελέγχετε μόλις το βάλετε)

Καλή Απόλαυση!

 

 

 

 

Category:
Date:
Tags: