ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Σουφλέ Τυριών χωρίς γλουτένη

Σουφλέ Τυριών χωρίς γλουτένη

Υλικά

1 συσκευασία ψωμί χωρίς γλουτένη

500 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά (γραβιέρα, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα κτλ)

10 φέτες ζαμπόν ή μπέικον

750 ml γάλα φρέσκο

80 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Αλάτι & Πιπέρι

Κόβουμε τα ψωμιά σε κυβάκια.Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκια μαζί με το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε το 1/3 του ψωμιού. Σκορπίζουμε το 1/3 των τυριών και του ζαμπόν και περιχύνουμε με το 1/3 του γάλακτος.Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με τα τελευταία τυριά.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 35-40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

TIP:Το σουφλέ διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες και το ζεσταίνετε στον φούρνο. Μπορείτε να το σερβίρετε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα των τυριών.

 

Καλή Απόλαυση!

 

 

Date:
Tags: