ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και χαλούμι

Ριζότο με μανιτάρια, θυμάρι και χαλούμι

Υλικά

60 ml ελαιόλαδο

225 γρ. Χαλούμι , σε κυβάκια

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

600 γρ. διάφορα μανιτάρια, σε φέτες

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

300 γρ. ρύζι Arborio ή Carnaroli

150 ml λευκό κρασί

1.200 ml νερό ή σπιτικό ζωμό κοτόπουλου, καυτό

φρέσκο θυμάρι

Σε βαθύ τηγάνι (ή ρηχή και πλατιά κατσαρόλα) ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.Σοτάρουμε το χαλλούμι  απ’ όλες τις πλευρές, για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το χαλούμι σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσουν.Στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το σκόρδο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την πρώτη δόση υγρών (περίπου 2-3 κουτάλες) του νερού ή του ζωμού, ανακατεύοντας συνεχόμενα. Όταν το απορροφήσει, συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες δόσεις νερού ή ζωμού σταδιακά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το μεγαλύτερο μέρος των υγρών.

Tip: Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε 1-2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος , ανακατεύοντας καλά να λιώσει και να ενσωματωθεί, για να γίνει το ριζότο ακόμα πιο πλούσιο.  Όταν το ρύζι θα είναι ακόμα σχετικά υγρό, προσθέτουμε φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και τα μισά κυβάκια χαλλούμι και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν. Σερβίρουμε αμέσως σε πιάτα, γαρνίροντας με χαλλούμι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Date:
Tags: