ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Πίτσα χωρίς γλουτένη

Αρχή φόρμΤέλος φόρμαςΥλικά

6 μερίδες

Για το ζυμάρι:

200 γρ. Αλεύρι Μύλοι Αγίου Γεωργίου baking mix για πίτσα gluten free

11 g ελαιόλαδο ή 1 κσ όχι γεμάτη

5 g ξηρή μαγιά gluten free

10 g ζάχαρη για τη ζύμη

200 mL Χλιαρό νερό ή 1 φλ όχι γεμάτο

Για τη σάλτσα:

3 κσ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 κσ πελτέ ντομάτα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Αλατοπίπερο

400 γρ ντομάτα κονκασέ

2 πρέζες ρίγανη

1  κσ ζάχαρη

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά.Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αναδεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει.Για το ζυμάρι: Βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε. Κάνουμε μία μικρή λακκούβα στο κέντρο του μείγματος και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά μαζί με λίγο απτό νερό και περιμένουμε 10’ να ενεργοποιηθεί. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το λάδι και ζυμώνουμε καλά με το χέρι, προσθέτοντας αλεύρι όσο πάρει. Μορφοποιούμε το ζυμάρι σε ένα μπαλάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45′.Ανοίγουμε το μπαλάκι με τα χέρια μας μέσα στο μπολ, απλώνοντας το μείγμα.Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.Τοποθετούμε το ζυμάρι στο ταψί και το απλώνουμε να το καλύψει. Τρυπάμε με πηρούνι σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε σκέτο το ζυμάρι μας για δέκα λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά!
Προσοχή μη μας μείνει ωμό! (συμβουλευόμαστε τις οδηγίες του πακέτου του αλευριου)Βάζουμε τη σάλτσα από πάνω και ό,τι άλλα υλικά θέλουμε και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Καλη Απολαυση!

 

 

Date: