ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Πάπια Ψητή με Γλάσο Πορτοκαλιού

Πάπια Ψητή με Γλάσο Πορτοκαλιού

Υλικά

1 ολόκληρη πάπια 2,4 κιλών
100 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
25 ml Grand Marnier
1 κτς λευκή ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Ιδανικά χρησιμοποιούμε νωπή πάπια αλλά αντίστοιχο αποτέλεσμα έχει και η κατεψυγμένη αρκεί να την έχουμε αποψύξει καλά 1-2 μέρες πριν στο ψυγείο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C στον αέρα.Η πάπια είναι πολύ λιπαρή και για αυτό κάνουμε μικρές τρύπες σε όλη την επιφάνεια της ώστε κατά το ψήσιμο να φύγει το περισσότερο λίπος της.Αλατοπιπερώνουμε την πάπια εξωτερικά και εσωτερικά και την τοποθετούμε πάνω σε ένα ταψί του φούρνου με σχάρα.Η σχάρα είναι σημαντική για να ψηθεί σωστά η πάπια και να στραγγίξει το λίπος της μέσα στο ταψί.Ψήνουμε την πάπια στο φούρνο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να αποκτήσει ένα ωραίο χρώμα εξωτερικά και να έχει ψηθεί στο εσωτερικό της.Συνοπτικά χρειάζονται 40-45 λεπτά περίπου ψησίματος ανά κιλό.Παράλληλα σε μία μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το Grand MarnierΣιγοβράζουμε το μείγμα για το γλάσο πορτοκαλιού ανακατεύοντας τακτικά και το κατεβάζουμε αρκετά μέχρι να αποκτήσουμε ένα πηχτό γλάσο σαν σιρόπι.Αφαιρούμε την πάπια από το φούρνο, την αλείφουμε με ένα πινέλο με το γλάσο πορτοκαλιού και την ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.Σερβίρουμε την Πάπια Ψητή με Γλάσο Πορτοκαλιού ολόκληρη και την κόβουμε στο τραπέζι.

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date: