ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΣΙΛΙ

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1,2 κιλά μύδια φρέσκα με κέλυφος
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 60 γρ. πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 60 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5 γρ. πιπεριές τσίλι, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 γρ. ντομάτα, σε μικρά καρέ
  • 2 γρ. σαφράν
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 8 γρ. ξύσμα λεμόνι
  • 10 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • ψωμί, φρυγανισμένο για το σερβίρισμα
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού, το πράσο, το φινόκιο, τις πιπεριές και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα μύδια, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την ντομάτα και το σαφράν και σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα έως ότου ανοίξουν τα μύδια.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα.
  • Γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμύδι (το πράσινο μέρος) και σερβίρουμε με το φρυγανισμένο ψωμί.

 

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date:
Tags: