Υλικά:Μερίδες: 6
1,2 κιλά χτένι από μοσχάρι
2 μεσαία κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κιλό ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλας
1 καρότο
100 ml λευκό κρασί
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ χοντρά μακαρόνια με τρύπα
Αλάτι
Πιπέρι
Πλένουμε τις ντομάτες, τις τρίβουμε σε έναν χοντρό τρίφτη ώστε να κρατήσουμε μόνο το εσωτερικό τους και πετάμε τη φλούδα τους.Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε μετά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις το κρέας από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει χρώμα. Θέλει προσοχή να μην προσθέσουμε όλο το κρέας μαζί γιατί θα πέσει πολύ η θερμοκρασία και δεν θα σοκαριστεί σωστά το μοσχάρι για το κοκκινιστό.Αφαιρούμε το κρέας σταδιακά σε ένα σκεύος και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο λιωμένο, το καρότο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό.Βάζουμε στην κατσαρόλα πάλι το μοσχάρι και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε με προσοχή και μετά από λίγα λεπτά που θα έχει εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την κανέλα και το πιπέρι.Σιγοβράζουμε το μοσχάρι κοκκινιστό για 1 ώρα με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Μετά προσθέτουμε 2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε με ανοιχτό το καπάκι μέχρι να ετοιμάσουμε τα μακαρόνια.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό νερό. Μόλις βράσει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μετά τα μακαρόνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του παραγωγού για να διατηρηθούν al dente. Τα σουρώνουμε και ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα από το μοσχάρι κοκκινιστό.Σερβίρουμε το Μοσχάρι Κοκκινιστό με Χοντρά Μακαρόνια μαζί με λίγο τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022