ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Μιλφέιγ με κρέμα πατισερί και μάνγκο σε 20′ λεπτά

Μιλφέιγ με κρέμα πατισερί και μάνγκο σε 20′ λεπτά

Υλικά

2 κρόκους

3 κ.σ ζάχαρη

2 κ.σ κορν φλαουερ

1 κ.σ απόσταγμα βανίλιας

1 κούπα γάλα

1 φύλλο σφολιάτας

1 μάνγκο

Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικα και ανακατεύουμε πολύ καλά .Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 1000w για 5 λεπτά ,το βγάζουμε στα 3 λεπτάκαι το ανακατεύουμε και το βάζουμε για αλλά 2 λεπτά ξανά. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο με μεσαία μύτη.Ανοίγουμε το φύλλο και στα διπλώματα που έχει το κόβουμε κάθετα ώστε να γίνουν 3 λωριδες και μετά στη μέση.Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι μέχρι που να πάρουν λίγο χρώμα από τη μία και από την άλλη τις αφήνουμε για 5 λεπτά με κλειστό το καπάκι σε χαμηλή φωτιά. Τις βγάζουμε και μια μια ρίχνουμε ζάχαρη τη καλύπτουμε με χαρτί αντικολλητικό και από επάνω πιέζουμε με ένα τηγανάκι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Την ίδια διαδικασία κάνουμε και για τα 3 φύλλα. Σε ένα πιάτο βάζουμε φύλλο λωρίδα 4 γραμμές από τη κρέμα 3-4 κομμάτια μάνγκο διαδοχικά μέχρι να σχηματίσουμε το μιλφέιγ μας. Σερβίρεται με αχνή ζάχαρη. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε και φράουλες αντί για μάνγκο.

Καλή Απόλαυση!

 

 

Category:
Date:
Tags: