ΥΛΙΚΑ
250 γρ. πλιγούρι
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και κομμένες μικρά κυβάκια
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το φύλλωμα
½ πιπερίτσα κόκκινη καυτερή, ψιλοκομμένη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
¼ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο χυμός & ξύσμα από
1 βιολογικό λεμόνι
5 – 6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας Κρέμα Βαλσάμικου
¼ κουτ. γλυκού σουμάκ
¼ κουτ. μπούκοβο
¼ κουτ. γλυκού ζάχαρη αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον πελτέ και 1½ ποτήρι χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί.Προσθέτουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για 4-5 ώρες και να τραβήξει όλα τα υγρά.Μόλις δουμε ότι έχει φουσκώσει καλά το πλιγούρι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα μυρωδικά και τα καρυκεύματα.Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022