ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΛΑΓΩΤΟ

ΛΑΓΩΤΟ

Υλικά
· 400γρ χοιρινό κρέας
· 50γρ τομάτες ώριμες
· 2σκελ σκόρδο
· 100γρ καρύδια χοντροκομμένα
· 2φέτες του τόστ μουσκεμένα σε κόκκινο κρασί ή 30γρ φυγανιά τριμ.
· 15μλ ξίδι
· ελαιόλαδο, κανέλα, μπαχάρι, κόκκους πιπεριού, γαρύφαλλο
· Αλάτι

Κόβουμε το χοιρινό σε κομμάτια. Το τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και
προσθέτουμε το κρεμμύδι για να τσιγαριστεί ελαφρώς, προσθέτουμε τις τομάτες
ψιλοκομμένες μαζί με τα καρυκεύματα, νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου
30 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και το βάζουμε σε ένα ταψί ή πήλινο σκεύος.
Πολτοποιούμε το σκόρδο, τα καρύδια και το ψωμί και ανακατεύουμε μέχρι να
ενσωματωθούν καλά. Προσθέτουμε το μίγμα στη σάλτσα του κρέατος και το αφήνουμε να
πάρει μία βράσει.
Περιχύνουμε το κρέας με την σάλτσα και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά στο φούρνο στους
180°C, μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια κρούστα.

 

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date:
Tags: