ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη

Κουραμπιέδες χωρίς γλουτένη

Υλικά

500 γρ. αλεύρι Schär Mix it! Universal

340 γρ. βούτυρο φρέσκο

3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

114 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα

114 ml κονιάκ

56 γρ. ζάχαρη άχνη και άλλα 100 γρ. για το πασπάλισμα

1 βανίλια

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και το ξαφρίζουμε.Μεταφέρουμε το βούτυρο σε μπόλ και, ανακατεύοντας με σύρμα, προσθέτουμε σταδιακά το κονιάκ, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι Schär Mix it! UniversalΖυμώνουμε με το χέρι να γίνει μια ενιαία και μαλακή ζύμη και ανακατεύουμε μέσα τα αμύγδαλα (ολόκληρα ή κοπανισμένα).Πλάθουμε σε μεσαίους κουραμπιέδες και τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 25-30 λεπτά.Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή Απόλαυση!

 

Date:
Tags: