Υλικά
Κόβουμε ένα πορτοκαλι στα δύο και αφαιρούμε τη ψύχα και το στραγγίζουμε για να πάρουμε το ζουμί του.
Μετά σε ένα κατσαρολάκι ρ’ιχνουμε το χυμό ,γλυκιά πάπρικα ,εστραγκόν ,μουστάρδα ,αλάτι πίπερι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά.Απλώνουμε μια λαδόκολα και τα 3 στήθια και τα χτυπάμε να λεπτύνουν και να απλωθούν και αλατοπιπερώνουμε
στη συνέχεια αλείφουμε με το μείγμα από το πορτοκαλί και από επάνω βάζουμε το ζαμπόν γαλοπούλας και το τυρί και τη πιπεριά.
Παιρνουμε μια ξύλινη κουτάλα ,περνάμε το μισό του πορτοκαλιού από τη μια μεριά και διπλώνουμε πάνω στο ξύλο το ρολό .Όταν το έχουμε διπλώσει βάζουμε στη κουτάλα και το άλλο μισό από το πορτοκαλί και καλύπτουμε τα κενά από το κοτόπουλο με μπέικον που στερεώνουμε με οδοντογλυφιδες.
Ψήνουμε στους 190 για 45-50 λεπτά.
Extra tip:Βράζουμε πατάτες baby μέχρι να μαλακώσουν και αφού κρυώσουν τις κόβουμε στη μέση.Σε ένα μπλέντερ στύβουμε ένα πορτοκαλί ,1 κ.γ μουστάρδα ,50 γρ λάδι ,μια πρέζα εστραγκόν η ρίγανη ,αλάτι πιπέρι.Ανακατευούμε μέχρι να πήξει (μπορεί να χρειαστεί λίγο λαδί ακόμη).Μετά σε ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά λαδί μισό ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι η 2-3 φρέσκα και μίση πιπέρια κέρατο κόκκινη ψιλοκομμένη .Σοτάρουμε μέχρι να να πάρει χρώμα το κρεμμυδάκι και ρίχνουμε τις πατάτες .Τις αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα και αυτές και σβήνουμε με τη σάς από πορτοκαλί και μόλις ρουφήξει τη σάλτσα σβήνουμε το ματι.Σερβιρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό.Γρήγορες ,εύκολες και προπάντων νόστιμες πατατούλες .
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022