ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος)
1/2 φλ. τσαγιού Αγνόλαδο
1κ.σ. μουστάρδα απαλή ή καυτερή
1/2 κ.γ. κάρυ
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες ή σε τέταρτα
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλ. τσαγιού νερό
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.  Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι, με τη μουστάρδα, το κάρυ και το χυμό λεμονιού.  Ρίχνουμε και λίγο φρέσκο θυμάρι στο μείγμα. Περιχύνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου τα οποία έχουμε τοποθετήσει σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε στο πυρέξ το κρασί, το νερό και τα κομμάτια λεμονιού.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά.  Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, ξεσκεπάζουμε το φαγητό μας για να πάρει λίγο χρώμα.
Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά της αρεσκείας μας ή με ρύζι.

Καλή Απόλαυση!

 

Category:
Date:
Tags: