Υλικά
· 300γρ καρέ αρνιού
· λιπαρη ουσία, αλάτι, πιπέρι
Επικαλυψη μουστάρδας
· 40γρ βούτυρο
· 20γρ εστραγκον
· 50γρ μουστάρδα
· 40γρ φρυγανιά τριμμένη
· 2σκελίδες σκόρδο
Καθαρίζουμε το καρέ απο τις πολλές ίνες και κόβουμε το κεντρικό κόκκαλο. Ξύνουμε τις κορυφές μέχρι να φανερωθούν τα πάνω κόκκαλα και τα δένουμε ομοιόμορφα,αλατοπιπερώνουμε. Το περνάμε απο λιπαρη ουσία στο τηγάνι και στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο στην αρχή στους 220°C για 10 λεπτά και στη συνέχεια 180°C για 15λεπτά. Σε μιά μπασίνα βάζουμε το βούτυρο μαλακωμένο με τη μουστάρδα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο και την τριμμένη φρυγανιά και ενσωματώνουμε ανακατεύοντας. Βγάζουμε το καρέ απο τον φούρνο, αφαιρούμε τα σχοινιά, καλύπτουμε με τα υλικά την επιφάνεια τα του καρέ σε λεπτή στρώση και γκρατινάρουμε μέχρι να γίνει κρούστα.
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022