Υλικά
Για το κέικ
Για το σιρόπι
Για το γλάσο
φόρμα 30χ20 εκ.
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το σύρμα για 1 λεπτό.Προσθέτουμε το κακάο σκόνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το γάλα και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα.Μέσα στο μπολ με το αλεύρι γ.ο.χ προσθέτουμε το μπέικεν πάουντερ , μια πρέζα αλάτι και τις 2 βανιλίνες.Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.Aφού γίνει ομοιόμορφο το μείγμα προσθέτουμε και το ξύσμα από 1 πορτοκάλι.Λαδώνουμε μια φόρμα 30χ20 εκ. και προσθέτουμε το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 170 c.Σε ένα κατσαρολάκι 20 εκ. ρίχνουμε το νερό ,την ζάχαρη και τον χυμό από το πορτοκάλι και βράζουμε για 2-3λεπτά.Αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι βραστό το ρίχνουμε πάνω από το ζεστό κέικ.Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια και το αφήνουμε στην άκρη.Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε ψιλοκομένη κουβερτούρα γάλακτος και προσθέτουμε το βραστό γάλα.Το αφήνουμε για 1 λεπτό και έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η κουβερτούρα.Προσθέτουμε το γλάσο πάνω από το σιροπιασμένο κέικ σε όλη την επιφάνεια.Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022