Υλικά
1 κιλό καθαρισμένη κίτρινη κολοκύθα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
1 πρέζα κύμινο
250 γρ ζωμό λαχανικών
στραγγιστό γιαούρτι
αλάτι
πιπέρι
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ή στα 8.Καθαρίζουμε τη σκελίδα του σκόρδου και την διατηρούμε ολόκληρη.Ζεσταίνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο για 3 λεπτά.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την πάπρικα, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα κομμάτια της κίτρινης κολοκύθας.Σοτάρουμε όλα τα υλικά της κολοκυθόσουπας για 1 λεπτό, προσθέτουμε το ζωμό και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία αρκετά.Σιγοβράζουμε τη σούπα κολοκύθας με κλειστό καπάκι για 20-25 λεπτά και ενδιάμεσα την ανακατεύουμε 2 φορές.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία της κουζίνας και χτυπάμε καλά τη σούπα κολοκύθας με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε την πιο απαλή κολοκυθόσουπα βελουτέ.Σερβίρουμε τη κολοκυθόσουπα και σε κάθε ένα πιάτο προσθέτουμε μία μεγάλη κουταλιά γιαούρτι.
Για ιδιαίτερες στιγμές μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με λίγες σταγόνες απο λάδι τρούφας και θα αποκτήσετε την πιο ξεχωριστή κολοκυθόσουπα βελουτέ!
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022