ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΦΑΝΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά (7)

  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 κούπες σταφίδες ξανθές
    • 1 κούπα σπορέλαιο
    • 1 κούπα ζάχαρη
    • 1 κούπα νερό
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
    • 2 φλιτζανάκια του καφέ χυμό πορτοκάλι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο και 1 κανέλα
    •  1 κουταλάκι σόδα

Σ΄ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλλα.Χτυπήστε 1′ στο μπλέντερ το λάδι με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μίγμα μέσα στο μπολ με τα στερεά υλικά.Ρίξτε επίσης  τις σταφίδες και ανακατέψτε τα όλα μαζί μ’ ένα κουτάλι να ενωθούν.Αδειάστε το μίγμα σε ταψάκι με διάμετρο 32 εκ. βουτυρωμένο και αλευρωμένο.Ψήστε τη φανουρόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα περίπου.Βγάλτε την από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.Κοσκινίστε μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη.Άν θέλετε μπορείτε να κάνετε και σχέδια με ένα τούλι και ένα σταυρό.

Υλικά(9)

1 κούπα σπορέλαιο

3 κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

1/2 κούπα καρύδι κομμένο μέτριο

1/2 κούπα σταφίδα ξανθή

1/2 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο

3/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα

Πριν ξεκινήσετε την εκτέλεση

Διαλύουμε τη σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι

Αν έχουμε ήδη τη σταφίδα στο ψυγείο τότε πρέπει να τη βάλετε 4 ώρες σε νερό για να φουσκώσει. Αν την πάρετε φρέσκια τη χρησιμοποιείτε απευθείας.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει όσο περισσότερο γίνεται η ζάχαρη. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε το πορτοκάλι που έχουμε διαλύσει τη σόδα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. (Σε αυτότο στάδιο χρησιμοποιούμε μίξερ)Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι μαζί με το γαρίφαλο, την κανέλα, το καρύδι και τη σταφίδα (την οποία έχουμε στεγνώσει ταμποναριστά για να μην σβολιάσει το αλεύρι όταν τη ρίξουμε).Ανακατεύουμε με αναδευτήρα ή με κουτάλι το μείγμα. Δεν χρειάζεται να ξαναχρησιμοποιήσυμε το μίξερ.Έχουμε λαδώσει ελάχιστα το ταψί ( 28 νούμερο), γιατί ήδη το μείγμα μας έχει όσο λάδι χρειάζεται για να μην κολλήσει και απλώνουμε το μείγμα.Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο(ψήνεται και σε αντίσταση και σε αέρα) για 40-60 λεπτά.Αφήνουμε τη φανουρόπιτα να κρυώσει και μετά την κόβουμε. Κοσκινίστε μ’ ένα σουρωτήρι ζάχαρη άχνη.Άν θέλετε μπορείτε να κάνετε και σχέδια με ένα τούλι και ένα σταυρό.

 

Καλη Απολαυση!

 

Category:
Date:
Tags: