Υλικά
1 οικογενειακή συσκευασία παγωτό βανίλια
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
2 αυγά
1 κ.σ. γάλα
150 γρ. αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
Με μια σέσουλα παγωτού ετοιμάζουμε στρογγυλές μπάλες παγωτό βανίλια. Τις τοποθετούμε σε ένα δίσκο όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες ώστε να παγώσουν καλά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και σε ένα άλλο ρηχό μπολ τρίβουμε τα μπισκότα. Στη συνέχεια κυλάμε τις μπάλες παγωτού πρώτα στο αλεύρι, έπειτα στο μείγμα με τα αυγά και τέλος στο τριμμένο μπισκότο και αποκτούν έτσι μια ωραία κρούστα. Τις ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι στους 190 βαθμούς και μόλις κάψει, βουτάμε την κάθε μπάλα και την τηγανίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα της και να γίνει τραγανή.
Βγάζουμε τις μπάλες παγωτού από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα, τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022