Σφολιάτα σε σχήμα ψαριού γεμιστή με σολωμό και πέστο
Σφολιάτα σε σχήμα ψαριού γεμιστή με σολωμό και πέστο
Υλικά
120 γ πέστο έτοιμο
650 γ σολωμό ωμό
1 πακέτο σφολιάτα
1 αυγό(1 κρόκο ½ ασπράδι)
Βγάζουμε το ένα φύλο σφολιάτας από το κουτί και με ένα πλαστή το λεπταίνουμε στο μισό πάχος του. Απλώνουμε το ένα τρίτο της ποσότητας του πέστο με ένα κουτάλι και από επάνω βάζουμε το σολωμό και μετά πάλι πέστο.Ανοιγουμε με το πλαστή και πάλι το άλλο φύλο και σκεπάζουμε το σολωμό. Κάνουμε το σχήμα του ψαριού με ένα μαχαίρι ,ανοίγουμε τη ουρά στη μέση και με το πίσω μέρος του κουταλιού κάνουμε γραμμούλες στην ουρά και με τη μπροστά μεριά του κουταλιού κάνουμε κυκλάκια σαν λέπια ψαριού. Στο κεφάλι που έχουμε κάνει τη μύτη του ψαριού το ανοίγουμε και κόβουμε από τη ζύμη που περισσεύει 3 τρυγωνάκια και βάζουμε πέστο τρυγωνάκι ζύμης, πέστο τρυγωνάκι ζύμης και μια τελευταία φορα. Κλείνουμε το κεφάλι ,κάνουμε ένα μπαλάκι για ματάκι και το κολλάμε και με το δάκτυλο μας κλείνουμε το ψαρί σφολιάτα γύρω γύρω περιμετρικα. Αλοίφουμε με το αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20 λεπτά.
Tip:Όποιος θέλει να φτιάξει το δικό του pesto αυτή είναι η τέλεια συνταγή.
80 γρ. φύλλα φρέσκου βασιλικού
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
40 γρ. κουκουνάρι
3 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
120 ml ελαιόλαδο
Τα βάζουμε όλα στο μίξερ και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει μια κρεμά.
Καλή Απόλαυση!
March 18, 2022