Για framboise βατόμουρο
‘βανίλια
Βάζουμε τα δύο υλικά σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε5-6 λεπτά μεχρι να δέσουν.
Για μούς σοκολάτας
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για 1,20 δευτερόλεπτα στα 800 w.Κατόπιν χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγύ
.Ενώνουμε τα δύο υλικά ,ρίχνουμε και τη βανίλια και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
Σφαίρα σοκολάτας
Σε δυο γυάλινα μπώλ γεμίζουμε με νερό και βαζουμε τα κουτάλια.
Τα αφήνουμε στη κατάψυξη για 24 ωρες να γίνουν πάγος.Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπέν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων για 1,40 δευτερόλπεπτα στα 800 W.Bγάζουμε τα μπώλ από τη κατάψυξη και τα αφήνουμε για 5 λεπτα να λιώσει λίγο ο πάγος. Αφού ξεκολλήσουν από τα μπώλ ,τα βουτάμε μέσα στη σοκολάτα
και σε μια λαδόκολλα τα αναποδογυρίζουμε .Τα αφηνουμε να παγώσει η σοκολάτα και αφου περιμένουμε για 1-2 λεπτα, λιώνει λιγο ο πάγος και αφαιρούμε το καλούπι της σοκολάτας από το πάγο.
Γεμιζουμε με μούς σοκολάτας και τις 2 σφαίρες, κάνοντας στη μεση ένα κενό που το γεμίζουμε με framboise βατόμουρου.
Ενώνουμε τα 2 καλουπια και διακοσμούμε με φρούτα του δάσους αφού πρίν στο πίσω τους μέρος βάλουμε λίγο μούς σοκολάτας για να κολλήσουν.
Καλή Απόλαυση!
February 27, 2022