ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΚΟΤΟΠΠΟΥΛΟΥ

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΚΟΤΟΠΠΟΥΛΟΥ

Υλικά
· 10γρ βούτυρο
· 10γρ αλεύρι
· 250γρ γάλα
· 2γρ πάστα τομάτας
· 300γρ κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
· 50γρ κρεμμύδι ξερό
· 1τομάτα ώριμη, ψιλοκομμένη
· 75γρ κρέμα γάλακτος
· 100γρ κίτρινο τυρί, τριμμένο
· 5φύλλα κρούστας
· 1αβγό για άλειμμα
· Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, ελαιόλαδο

Σε μία κατσαρόλα κάνουμε μία μπεσαμέλ με βούτυρο, αλεύρι και γάλα,
προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι που έχουμε ψιλοκόψει και προσθέτουμε το
κοτόπουλο. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδι, πάστα τομάτας, τις τομάτες,
αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε λίγο νερό και στην τελαευταία βράση, την κρέμα
γάλακτος.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην μπεσαμέλ, το κοτόπουλο, 3κουταλιές απο την
σάλτσα τομάτας, τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και τα αλείφουμε ένα ένα με ελαιόλαδο για να μην
κολλήσουν μεταξύ τους. Γεμίζουμε με την γέμιση και τυλίγουμε ώστε να
δημιουργηθεί ένας κύλινδρος, αλείφουμε με λάδι την άκρη για να μην ανοίξει κατα
το ψήσιμο, διπλώνουμε προς τα μέσα τις 2 άκρες του στρούντελ.
Αλείφουμε την επιφάνεια με αβγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180°C για 35 περίπου λεπτά.

 

 

Καλή Απόλαυση!

Date: