ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Σουφλέ λαχανικών με πεντανόστιμη μπεσαμέλ γιαουρτιού χωρίς βούτυρο

Σουφλέ λαχανικών με πεντανόστιμη μπεσαμέλ γιαουρτιού χωρίς βούτυρο

Λαχανικά

  • 350 γρ κουνουπίδι
  • 350 γρ. μπρόκολο
  • 2 καρότα
  • 150 γρ.πιπεριές διάφορα χρώματα(μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένα με τον ίδιο τρόπο)
  • 150 γρ τυρι light
  • 100 γρ φέτα

1.Παίρνουμε τα λαχανικά τα ψιλοκόβουμε.

Αφου έχει βράσει το νερό τα βράζουμε για ακόμη  4-5 λεπτά. Ρίχνουμε 1 κ.γ αλάτι και μισό λεμόνι για να μη μυρίσει το σπίτι.Μετά τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο παγο για να σταματήσουμε το βρασμό.Τα βάζουμε σε πετσέτα να στεγνώσουν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί 25Χ38 ελάχιστα λαδωμένο.

.

Κόβουμε σε κομμάτια τη  γαλόπουλα καπνιστή και ρίχνουμε και το τυρι τρικαλινό 10% λιπαρά και κομμάτια τη φέτα  και τα ανακατεύουμε μαζί με τα λαχανικά.

Μπεσαμέλ Γιαουρτιού

  • 1 λίτρο γάλα ελαφρύ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι φρέσκο η στραγγιστό
  • 100 γρ.αλεύρι
  • 20γρ,κόρν φλάουερ
  • 200 γρ.τυρί light τριμμένο
  • 2 αυγα
  • 1½ κ.γ αλατι-πιπερι- μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ τριμμένη φρυγανιά

2.Ρίχνουμε το γάλα στη κατσαρόλα χωρίς να ανάψουμε το μάτι ,ρίχνουμε μέσα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και μετά ρίχνουμε και το αλεύρι με το κόρν φλάουερ.Ανάβουμε το μάτι.Προσθέτουμε μοσχοκάρυδο ,αλάτι και πιπέρι και μια κούπα τυρί.Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει και να κάνει φουσκάλες,τότε το σβήνουμε.

Μόλις περάσουν 2 λεπτά ρίχνουμε και 2 αυγά και ανακατεύουμε καλά.Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί να καλυφθούν τα λαχανικά.

Ρίχνουμε από επάνω και άλλο τυρί τριμμένο και λίγη φρυγανιά .Έχουμε προθερμάνει το φούρνο μας στους 180(θερμό αέρα) και ψήνουμε για 50 -55 λεπτά μέχρι να ροδισει και να ρουφήξει τα υγρά του . Αφού το βγάλουμε για να το κόψουμε το αφήνουμε να κρυώσει για να κοπεί καλά και να μην διαλυθεί.Είναι πολύ πιο νόστιμο την επόμενη μέρα.

Καλή Απόλαυση!

Category:
Date:
Tags: