Υλικά
175 γρ. λάδι (μισό ελαιόλαδο/μισό σπορέλαιο)
60 ml κονιάκ
60 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.σ. σόδα
1/2 κ.σ. κανέλα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
90 γρ. ζάχαρη
τριμμένα καρύδια
Υλικά για το σιρόπι
250 ml νερό
250 γρ. μέλι
250 γρ. ζάχαρη
1 στικ κανέλλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
Φτιάχνουμε πρώτα τα μελομακάρονα. Ανακατεύουμε σε μπόλ όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι Schär Mix C.Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι Schär Mix C και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια ενιαία ζύμη.Πλάθουμε μεσαία μελομακάρονα και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC στον αέρα για 20 λεπτά.Αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς και φτιάχνουμε το σιρόπι ρίχνοντας όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, για 5-10 λεπτά.Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και βουτάμε λίγα-λίγα τα κρύα μελομακάρονα στο ζεστό σιρόπι για 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022