Υλικά
(Για 31Χ21 ταψάκι θα χρειαστεί διπλή δόση)
Μείγμα 1
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
Μείγμα 2
1½ κούπα φρυγανιά
1κουπα καρύδια σπασμένα κομματάκια
1 κ.σ μπεικιν μπαουντερ
1 κ.σ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
1 στικ κανέλα
1 φλούδα λεμόνι
1 κ.σ μελί
Σε ένα μίξερ βάζουμε τα υλικά από το μείγμα 1 να αφρατεψουν.Κατοπιν σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε για το μείγμα 2.Ενωνουμε και τα 2 μαζί και ανακατεύουμε απαλά με μια Μαρί μέχρι να ομογενοποιηθουνε.Σε ένα ταψί 31×21 αδειάζουμε το μείγμα και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-17 λεπτα.Μέχρι να γίνει φτιάχνουμε το σιρόπι .Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε μέχρι να βράσουν .Μόλις φτάσουν σε βρασμό κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το σιρόπι να κρυωσει.Αφου ψηθεί η καρυδόπιτα που θα το καταλάβουμε αν βάλουμε ένα μαχαίρι στη μέση και βγει καθαρό τότε τη κόβουμε σε κομμάτια και τη τρυπάμε με ένα καλαμάκι να κάνουμε λίγες τρύπες .Κατόπιν τη περιχύνουμε σιγά σιγά με μια κουτάλα με το σιρόπι ξεκινώντας από τη μέση προς τις ακόρεστη σας φοβίσει το παραπάνω σιρόπι γιατί θα το πιεί. Αφήνουμε να το πιεί και να κρυώσει και σερβίρουμε.
Καλή Απόλαυση!