Υλικά
Για τη ζύμη:
Για τη γέμιση:
Γαρνίρισμα:
Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω το ζεστό γάλα, ζάχαρη, τη μαγιά και τα διαλύω.Προσθέτω 3-4 κ.σ αλεύρι, ανακατεύω να γίνει ένας ελαφρύς χυλός.Αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια το μείγμα.Ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω με το αλεύρι που έχω ενώσει πρώτα μαζί με το αλάτι.Βάζω τον κάδο στην κουζινομηχανή με τον γάντζο και ρίχνω το παραπάνω μείγμα σταδιακά αναδεύοντας.Αφήνω να ζυμωθεί καλά σε μέτρια-δυνατή ένταση για 7 λεπτά (συν άλλα 3 λεπτά αν ζυμώσω με το χέρι).Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει το μείγμα τον όγκο του για περίπου 2 ώρες (ή μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία, σβηστό με το φως αναμμένο).Βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνω λίγο φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο, δημιουργώ μια μπάλα και την χωρίζω σε δύο ίσα μέρη.Πλάθω κάθε ένα από αυτά όμοια σε μπάλα.Ανοίγω το πρώτο με τον πλάστη ή τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα και σκεπάζω το δεύτερο με πετσέτα να μην ξεραθεί.Βάζω διαδοχικά τις κουταλιές από νουτέλα και μασκαρπόνε τυρι.Παίρνω την άλλη άκρη της ζύμης και τη διπλώνω σε μισοφέγγαρο, να καλύψει τη γέμιση.Κλείνω καλά τις άκρες της ζύμης για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο (μπορώ να αλείψω με ένα πινέλο λίγο νερό για να κολλήσουν καλύτερα).Μεταφέρω το καλτσόνε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και φτιάχνω το δεύτερο.Τα αλείφω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C στον αέρα για 15 λεπτά, να πάρουν χρυσαφί χρώμα.Τα βγάζω από το φούρνο, σερβίρω αμέσως και γαρνίρω κοσκινίζοντας λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022