ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΤΣΟΥΡΟΣ (Churros)
Υλικά
- Μερίδες: 20-25
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
Υλικά
- 220 ml νερό
- 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Υλικά για το σερβίρισμα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, και το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να βράσει.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει μία μπάλα ζύμης. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
- Βάζουμε το σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει.
- Μόλις κάψει καλά, κόβουμε με το κορνέ τα churros σε μακρόστενες λωρίδες κατευθείαν μέσα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
- Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και πασπαλίζουμε τα churros όσο είναι ακόμα ζεστά. Σερβίρουμε αμέσως.
TIPS: Εναλλακτικά λιώστε σοκολάτα και περιχύστε τα churros.
Καλή Απόλαυση!