ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

Γλαστράκι σοκολάτας με κρεμά πατισερί πορτοκαλιού και Oreo cookies

Γλαστράκι σοκολάτας με κρεμά πατισερί πορτοκαλιού και Oreo cookies

Υλικά για 2 γλαστράκια

Γλάστρα σοκολάτας

  • 250 γ κουβερτούρα
  • 2 ποτήρια χάρτινα cappuccino

Κρεμά Πατισερί πορτοκαλί

  • 500 ml γάλα
  • ξύσμα από 1 πορτοκαλί
  • εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 70 γ κόρν φλάουερ

Σαντιγύ

  • 200 γ κρέμα ζαχαροπλαστικής

Λιώνουμε σε Μπεν Μάρι η στο φούρνο μικροκυμάτων τη κουβερτούρα  για 1,20δευτερόλεπτα.Με ένα κουτάλι ρίχνουμε 2 κουταλιές σοκολάτα στα ποτήρια αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το επάνω χείλος του ποτηριού για να σκιστεί πιο εύκολα όταν θα το αφαιρέσουμε.Τα αναποδογυρίζουμε  για να φύγει η περιττή σοκολάτα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσει .Μετά ξαναπερνάμε λίγη σοκολάτα για να γίνει πιο παχιά .Θα είναι έτοιμα σε 1ώρα .Πέρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά γιατη κρεμά  χωρίς να έχουμε ανάψει το μάτι.Ανακατευουμε καλά και ανάβουμε το μάτι .Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη έως ότου αρχίζει να κοχλάζει και πήξει.Σβηνουμε το μάτι και ρίχνουμε 100 γ βουτυρο.Ανακατευουμε μέχρι να λιώσει και μεταφέρουμε σε ταψάκι και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην πιάσει πετσα.Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτα.Όταν τη βγάλουμε τη βάζουμε στο μίξερ για να τη κάνουμε πάλι λεία και αφού έχουμε φτιάξει τη σαντιγί με τη κρεμά γάλακτος(απλά χτυπάμε τη κρεμά μέχρι να σφίξει)τη ρίχνουμε μαζί με τη κρέμα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά.Βγάζουμε τα από το ψυγείο και σκίζουμε το χαρτί περιμετρικά σιγά σιγα.

Γεμιζουμε με κρεμά ,τρίμμα cookies  διαδοχικά μέχρι επάνω και τελειώνουμε με τρίμμα

.Βάζουμε ντεκόρ με λίγο αλουμινόχαρτο στη άκρη του κοτσανιού η κάποιο λουλούδι η αρωματικά φυτά όπως βασιλικό,ρίγανη,δεντρολίβανο.

 

Καλη Απολαυση!

 

Category:
Date:
Tags: