ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ!

E-mail:      hello@cooklikeachef.gr
Address:   Athens, Greece
Instagram Feed

FOLLOW:

ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΡΝΙΟΥ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΠΟΥΤΑΚΙ ΑΡΝΙΟΥ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ

Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να σας αφαιρέσει το κόκκαλο χωρίς να ανοίξει το μπουτάκι με «τραβηχτό» ο κόκκαλο. Αυτό θα δημιουργήσει μια θήκη σαν σακούλα στην οποία θα τοποθετήσετε την γέμιση.

Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 30’

ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα

μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο ή τραβηχτό το κόκαλο (1-1,5 κιλό)
1 κ.γ. σουμάκ
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
2-3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι
½ φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό ξηρό

Για τη γέμιση

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2-3 κομμάτια κασέρι ή γραβιέρα
½ κ.γ. πράσινο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε το μπούτι με τη γέμιση και το δένετε με μαγειρικό σπάγκο, μαζί δένετε το δενδρολίβανο και το λεμόνι σε φέτες από πάνω. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230 βαθμούς για 20’ λεπτά και κατεβάζετε την θερμοκρασία στους 180 για να ψήσετε το μπουτάκι.Τοποθετείτε το μπούτι σε μια γάστρα με καπάκι ή ένα ταψί το οποίο θα σκεπάσετε με λαδόκολλα και περιχύνετε με το κρασί και το ελαιόλαδο.Ψήνετε το αρνίσιο μπούτι , ανάλογα με το μέγεθος, περίπου για μιάμιση ώρα στους 180 βαθμούς στον αέρα .

Kαλή Απόλαυση!

 

Category:
Date:
Tags: