Υλικά
140 γρ. ωμά αμύγδαλα
10 μεγάλοι χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. βρώμη
35 γρ. Nestlé Dessert Κακάο 100% & έξτρα για την επικάλυψη
½ κ.γ. κανέλα
¼ κ.γ. αλάτι
Βάζουμε τα αμύγδαλα σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πολύ ψιλοτριμμένα. Προσθέτουμε την βρώμη, το Nestlé Dessert Κακάο 100%, την κανέλα και το αλάτι και χτυπάμε πάλι με το μούλτι όση ώρα χρειάζεται μέχρι να έχουμε πηχτό και ελαφρώς ψιχουλιαστό μείγμα, που όμως πλάθεται και δεν διαλύεται. Προσθέτουμε τους χουρμάδες και το εκχύλισμα βανίλιας και πολτοποιούμε για 30”. Αν το μείγμα είναι πολύ ψιχουλιαστό (δηλαδή δεν πλάθεται) προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί. Αν πάλι είναι πολύ μαλακό, προσθέτουμε λίγη ακόμα βρώμη και χτυπάμε και πάλι μέχρι να φτάσουμε την ιδανική υφή.Ρίχνουμε λίγο Nestlé Dessert Κακάο 100% (1-2 κ.σ.) σε πιάτο. Πλάθουμε ισομεγέθεις μπαλίτσες στο μέγεθος ελιάς, τις περνάμε από το κακάο και τις ακουμπάμε σε πιάτο με λαδόκολλα. Σερβίρουμε και όσα περισσέψουν τα φυλάμε καλυμμένα στο ψυγείο, για 1 εβδομάδα.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022