Υλικά για την βάση
1 κουτί μπισκότα Petit της Schär η άλλης εταιρειας χωρίς γλουτένη
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Υλικά για την κρέμα cheesecake
600 γρ. τυρί κρέμα
80 γρ. άχνη ζάχαρη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
200 ml κρέμα γάλακτος
Υλικά για το σερβίρισμα
Μαρμελάδα Φράουλα
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.Στρώνουμε το μπισκότα σε μία στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα των 26 εκατοστών και το πατάμε πολύ καλά με τα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η βάση. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Συνεχίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού για 4-5 λεπτά ή μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για άλλα 3-4 λεπτά. Μεταφέρουμε την κρέμα στην φόρμα, την στρώνουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 2-3 ώρες.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022