Υλικά
500 ml ζωμό κοτόπουλο
1 κτγ μουστάρδα
500 γρ κατεψυγμένος αρακάς
1 κτς μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
100 γρ προσούτο Πάρμας
Λάδι τρούφας (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Ζεσταίνουμε τον ζωμό κοτόπουλου σε μία μεσαία κατσαρόλα και προσθέτουμε μαζί τη μουστάρδα.Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ζωμό τον αρακά απευθείας από την κατάψυξη και βράζουμε για 5 λεπτά με κλειστό το καπάκι.Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσουμε μία βελουτέ σούπα αρακά
.Tip: αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να χτυπήσετε τη σούπα σε δύο δόσεις σε ένα μεγάλο μπλέντερ.Προσθέτουμε αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται διορθώνουμε με επιπλέον μπαχαρικά.Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και κλείσουμε με το καπάκι για να διατηρήσουμε ζεστή τη σούπα με αρακά.Παράλληλα σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το μασκαρπόνε για να αφρατέψει και το τοποθετούμε σε ένα κορνέ με λεπτή μύτη.
Σερβίρουμε τη σούπα αρακά σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε σε κάθε ένα λίγο προσούτο και σταγόνες από το τυρί κρέμα.Για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα προσθέτουμε στη Σούπα Αρακά με Προσούτο λίγες σταγόνες από λάδι τρούφας.
Καλή Απόλαυση!
February 28, 2022